Films

100 days in front off the class

In deze zesdelige VPRO documentaire serie ‘100 dagen voor de klas’ geven Tim den Besten en Nicolaas Veul les op een middelbare school in Lelystad en ervaren zij hoe het is om in deze tijd leraar te zijn.

Titaantjes

In deze VPRO jeugdserie worden kinderen gevolgd met uitzonderlijke talenten op het gebied van kunst. Ze ontmoeten daarbij hun idool.

Slavernij junior

NTR Serie over slavernij en de hedendaagse kinderarbeid. Met als vertrekpunt het Nederlandse slavernij verleden.

SamSam

Portret van drie Oegandese kinderen die door boksen een weg naar de top proberen te bereiken en daarmee hun leefomstandigheden en die van hun familie en de gemeenschap willen te verbeteren.

Het NaHuwelijk

VPRO thema avond. Pubers vertellen over de invloed die de scheiding van hun ouders heeft op hun eigen liefdesleven.

Canon clips

In de Canon clips worden de 50 vensters van de Canon van de Nederlandse geschiedenis voor scholieren tot leven gebracht door verbanden te leggen tussen ‘toen’ en ‘nu’.

Herinnerdingen

6 portretten over kinderen die een dierbaar iemand verloren hebben en hoe zij dit een plek geven in hun leven.

Het busje

Vijf kinderen worden dagelijks met een busje naar speciaal onderwijs vervoerd. In het busje is het knokken voor je plek. Ze hebben niet voor elkaar gekozen, maar moeten met elkaar zien te overleven.

26000 gezichten

Kort filmpje over twee Iraanse kinderen in een AZC en het verhaal van hun vlucht uit Iran.

Ruilen internationaal

Twee kinderen ruilen voor twee weken met elkaars gezin en land. Een boeren zoon uit Nederland ruilt met een boerenzoon uit Zuid-Afrika en ontdekt dat de apartheid nog lang niet verdwenen is.

Zoekiejakki

Het eerste Kinder-kook programma waarbij allochtone kinderen een gerecht maken en vertellen over hun eetgewoonten en cultuur.